Gusztáv
3 °C
7 °C

Edzőt váltott a diósgyőri futballcsapat is

MTI
2004.09.29. 16:13
Ahogy az várható volt, Gálhidi György váltotta Kiprich Józsefet a labdarúgó Arany Ászok Liga utolsó helyén, pont nélkül szerénykedő Diósgyőri BFC csapatának kispadján. Ebedli Ferenc klubigazgató szerdán délután sajtótájékoztatón jelentette be a trénerváltást, egyben közölte, hogy az egyesület közös megegyezéssel bontott szerződést az eddigi vezetőedzővel, valamint segítőjével, Vincze Istvánnal.

Az új tréner, aki korábban Kispesten dolgozott, legutóbb pedig Kecskeméten tevékenykedett, egy plusz egy évre szóló szerződést kötött a klubbal. Pályaedzőként Orlóczki Tibor segíti majd a munkáját, a kapusedző pedig továbbra is Veréb György lesz. Érdekesség: Gálhidi volt az idei szezonban az első, akit felállítottak a kispadról. A Bp. Honvéddal a másodosztályban győztes trénernek két bajnoki és egy UEFA-kupa előselejtező mérkőzés után mondtak fel a kispestiek.

A távirati irodának Gálhidi elmondta: tisztában van azzal, hogy rendkívül nehéz feladatot vállalt, de soha nem ijedt meg a reménytelennek tűnő helyzetek kezelésétől. Elsődlegesen azt tartja fontosnak, hogy elhitesse játékosaival, többre képesek, és ha ez sikerül, megkezdhetik a felzárkózást. Szakmai elképzeléseiről annyit mondott, hogy a védekezést igyekszik stabilizálni, és szeretne az eddiginél labdabiztosabb csapatot kialakítani. A tréner szerdán délután már meg is tartotta első edzését új csapatánál.

Az eddigi edzőváltások az Arany Ászok Ligában: augusztus 17., Budapest Honvéd: Gálhidi György helyett Bognár György, szeptember 20-21., Budapesti Vasas: Tamási Zsolt helyett Egervári, Sándor, szeptember 21., Nyíregyháza: Herédi Attila helyett Szabó András és Détári Lajos, szeptember 29., Diósgyőr: Kiprich József helyett Gálhidi György

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!