Ágnes
-1 °C
2 °C

Perli volt edzőjét a Fulham

Eurosport
2004.10.06. 09:44
Több millió fontos károkozással vállalja volt edzőjét, Jean Tiganát az angol első osztályú Fulham futballklub. A Mohamed al-Fayed tulajdonában lévő egylet keresete szerint a francia tréner - aki 2003 júliusától 2004 áprilisáig vezette a londoniakat - szándékosan károsította meg munkaadóját, mégpedig nevezetesen két játékos, a holland Edwin van der Sar és a francia Steve Marlet tranzakciója kapcsán.

A Fulham azt állítja, a korábbi klasszis futballista menedzserként szándékosan jóval magasabb összeget fizetett ki a játékosokért, mint azt valódi piaci értékük indokolta volna. Van der Sar esetében a tizenkétmillió fontos ár helyett négy-öt milliót tartottak volna indokoltnak a Juventus kapusáért; az Olympique Lyonból érkezett Marlet a londoniak szerint legfeljebb hétmilliót ért volna az átutalt 11,5 milllió helyett. A harmadik ügylet nem jött végül létre, a norvég Carew-t nem sikerült megszereznie a Fulhamnek - ebben az ügyben azt kifogásolják, hogy Tigana annak ellenére újabb orvosi vizsgálatra rendelte a támadót, hogy az már az elsőn sem felelt meg.

A klub szerint a nyáron még a francia kapitányi posztra is esélyesnek tartott szakvezető szándékosan cselekedett munkaadója érdekeivel ellentétesen, de a eurosport híre arról nem szól, hogy személyes haszonnszerzéssel is vádolnák Tiganát.