Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Beckham szándékosan akart sárga lapot kapni

MTI
2004.10.12. 09:54
Szándékosan gyűjtött be sárga lapot David Beckham, az angol labdarúgó-válogatott ásza a Wales elleni szombati világbajnoki selejtezőn, hogy a következő mérkőzésen eltiltás miatt ne léphessen pályára. A Real Madrid sztárja ugyanis érezte, komolyabban megsérült, s így lesz ideje a pihenésre.

A Real Madrid légiósa miután szenzációs góllal állította be a 2-0-s végeredményt, ütközött Ben Thatcherrel, s ekkor eltörött a bordája. Aztán később a Thatcher elleni kemény belépő miatt mutattak fel neki sárga lapot.

"Tudtam, hogy nagy a baj, de nem kértem cserét. Gondoltam, mivel korábbról volt már egy sárga lapom, most is beszedek egyet, hogy ha már úgyis kényszerpihenőn leszek, letölthessem az eltiltásomat" - mondta Beckham, aki így majd az Azerbajdzsán elleni vb-selejtezőn nem szerepelhet második figyelmeztetése miatt, igaz, közben kezeltetheti sérülését.

"Sokan azt hiszik, nincs eszem és buta vagyok, de ki kell ábrándítanom őket" - tette hozzá. A világ jelenlegi legismertebb futballistája bordatörése miatt valószínűleg több hétig nem léphet pályára, a vb-selejtezőn minden bizonnyal Owen Hargreaves helyettesíti.