Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Másfélmillió forint büntetést kapott az Újpest

MTI
2004.10.14. 10:53
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága tízezer svájci frankra (1,6 millió forintra) büntette az Újpestet, miután a VfB Stuttgart elleni budapesti UEFA Kupa-mérkőzésen (1-3) a hazai szurkolók önkényuralmi jelképet helyeztek el a Szusza Ferenc-stadionban.

A lila-fehér klubot görögtűz használata miatt már a Servette elleni UEFA Kupa-selejtező után is megbüntették, így ezúttal már "visszaesőként" kezelték a magyar együttest.

"A büntetés érzékenyen érinti klubunkat. Elvileg péntekig fellebbezhetünk a döntés ellen, amit arra alapozhatunk, hogy Magyarországon a hatályos jogszabályok szerint (269/b/1. bekezdés) a kelta kereszt nem számít tiltott önkényuralmi jelképnek. Ezzel szemben az UEFA tiltja a kelta kereszt használatát. Ezért megfontolandó, hogy élünk-e a fellebbezés lehetőségével, mivel elutasított fellebbezés esetén további költségtétel növelheti a büntetés végösszegét" - mondta Sallói István, az Újpest ügyvezető igazgatója a klub hivatalos honlapján, a www.ujpestfc.hu-n.