Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Lemondta a válogatottságot a walesi klasszis

MTI
2004.10.14. 11:12
Gary Speed csapatkapitány nem kíván többet szerepelni a walesi labdarúgó-válogatottban, mivel a lengyelektől Cardiffban elszenvedett 3-2-es vereség után már csak matematikai esély kínálkozik a vb-re való kijutásra.

"Befejeztem. Nagyon nehéz a helyzetünk, aligha juthatunk ki a világbajnokságra. Így rosszul döntenék, ha továbbra is szerepelnék a válogatottban" - mondta a Bolton Wanderers 35 éves középpályása, aki 85 alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben.

Hozzátette: most már átadja a helyet a fiataloknak, ők főszerepet játszhatnak majd a 2006-os vb-t követő Eb-selejtezők során.

"Csodálatos volt a pályafutásom a válogatottban, minden percét élveztem" - jegyezte meg Speed, akit a mostani meccs után távozó szövetségi kapitány, Mark Hughes egyik utódjelöltjének tart a brit sajtó.

A szakvezető néhány héttel ezelőtt a Blackburn Rovers vezetőedzője lett, s akkor abban állapodott meg a walesi szövetséggel, hogy október 9-én az angolok, majd négy nappal később a lengyelek ellen még leül a kispadra. A búcsú két vereséget hozott, hiszen a brit rangadót 2-0-ra nyerték Beckhamék.