Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

A történelmi vereség után sem menesztik az orosz kapitányt

MTI
2004.10.14. 15:52
Továbbra is Georgij Jarcev marad az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, noha a portugálokkal szemben 7-1-re elveszített világbajnoki selejtező után felajánlotta lemondását.

A szakvezető csütörtökön délután tárgyalt a szövetség elnökével, s Vjacseszlav Koloszkov maradásra bírta.

"Igen, Jarcev marad egyelőre a kapitány. Azt viszont nem tudjuk, hogy mit hoz a jövő" - mondta Alekszandr Tukmanov, az orosz szövetség (RFU) igazgatója.

Az 1912. június 18-án a stockholmi olimpián a németektől elszenvedett 16-0-ás "csúcsvereség" óta a mostani 1-7 volt a szbornaja második legnagyobb kudarca.

A szakember percekkel a lisszaboni találkozó vége előtt, a hatodik portugál gólt követően elhagyta a kispadot, és felajánlotta távozását, miután szemére vetette játékosainak, hogy nem hajtottak és nem teljesítették az utasításait.

Az orosz gárda a nyári portugáliai Európa-bajnokságon nem jutott tovább csoportjából, s azóta sokan követelik Jarcev távozását - aki egy vitatott rádióinterjú miatt kizárta a csapatból Alekszandr Mosztovojt, a spanyol Celta Vigo középpályását -, de a szövetség elnöksége akkor úgy döntött, hogy az edző kitöltheti a 2006-os németországi vb végéig szóló szerződését.