Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Megszakadtak az MU és az amerikai milliárdos tárgyalásai

MTI
2004.10.15. 15:52
Egyelőre befejeződtek a tárgyalások a Manchester United főrészvényesei és Malcolm Glazer, amerikai milliárdos között, aki továbbra sem tett le arról, hogy többségi tulajdont szerezzen a brit klubban.

Az MU a londoni tőzsdével közölte, hogy még nem kapott végleges ajánlatot Glazertől, ezzel először ismerte el hivatalosan, hogy a Tampa Bay Buccaneers tulajdonosa növelni szeretné 19,2 százalékos részesedését.

A tengerentúli vállalkozó lapértesülések szerint közel 650 millió fontot ajánlott J.P. McManus és John Magnier, ír versenyló-tulajdonosoknak, akiknek közös vállalata, a Cubic Expression 28,9 százalékot birtokol az együttes részvényeiből.

Ezzel úgy tűnik, hogy a szurkolók - ha csak ideiglenesen is - elérték céljukat, hiszen hetek óta különböző akciókat kezdeményeztek annak érdekében, hogy ne kerüljön "idegen" kézbe kedvenc egyesületük. Például vörös festékkel mázolták be Maurice Watkinsnak, a Manchester United befolyásos igazgatójának két luxusautóját és házának falát, majd harmincan rohantak a pályára a tartalékcsapat Birmingham City elleni hazai találkozóján, s egy "Nem eladó" (Not for sale) feliratú transzparenst lobogtattak.

Néhány nappal ezelőtt a labdarúgóklubban 18 százalékos tulajdonrésszel bíró drukkercsoport tagjai bejelentették, hogy meghatározatlan ideig bojkottálják a replika-mezek megvásárlását is.