Valér
2 °C
8 °C

Botrány a Millwall-Liverpool Ligakupa találkozón

MTI
2004.10.27. 10:59
Meglepetésre már a harmadik fordulóban búcsúzott a Ligakupától az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Aston Villa, miután 3-1-re kikapott a másodosztályú Burnley vendégeként.

A Premier League-ben érdekelt együttesek most mutatkoztak be a sorozatban, vagyis a birminghamiek már az első akadályon elbuktak.

A Manchester United és az FC Liverpool egyformán háromgólos győzelemmel jutott túl másodosztályú riválisán. Utóbbi azt a Millwallt búcsúztatta, amelyet az UEFA Kupából a Ferencváros vert ki.

A Millwall-FC Liverpool találkozón ismét hallattak magukról a rendkívül rossz hírű hazai szurkolók, igaz, most a rivális drukkerei is "kitettek" magukért. A londoni fanatikusok a második félidő közepén gúnyolódó dalokat kezdtek énekelni a tizenöt évvel ezelőtti hillsborough-i tragédiáról. Ez érthető módon feldühítette a vendégszurkolókat, akik feltépték a székeket, s azokkal kezdték hajigálni a rendőröket. Az incidens után négy személyt őrizetbe vettek.

1989. április 15-én a sheffieldi FC Liverpool-Nottingham Forest FA-kupa elődöntőn jegy nélküli drukkerek tömege jutott be a stadionba, de mivel szabad hely már nem volt, a fölülről jövő nyomás következtében a kerítéshez préselődtek, s végzetes csapdába kerültek az alul levők. Kilencvenhatan meghaltak, kétszázan megsebesültek.

Eredmények:
Ligakupa, 3. forduló, az élvonalbeli együttesek mérkőzései:
Burnley (II. osztályú)-Aston Villa 3-1
Crewe (II.)-Manchester United 0-3
Millwall (II.)-FC Liverpool 0-3
Portsmouth-Leeds United (II.) 2-1