Edina
-12 °C
-3 °C

Öt év börtönt is kaphatnak a diósgyőri futballhuligánok

MTI
2004.11.08. 19:23
Akár ötéves börtönbüntetést is kaphatnak azok a diósgyőri szurkolók, akik kővel dobálták meg a rendőröket a Nyíregyháza elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzés után. Mondta Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője.

"A rendőrségi aktából kitűnik, hogy az intézkedő rendőröknek több száz szurkolóval kellett szembenézniük a szombati kőzáporban" - közölte Martossy György, aki hozzátette, a rendbontás már a stadionban elkezdődött, de igazán csak a találkozó után szabadultak el az indulatok.

"A rendőrség három személyt őrizetbe vett, de előzetes letartóztatásukat nem indítványozta" - mondta a szóvivő.

Közölte: mintegy tíz gyanúsított szerepel az ügyben, akik ellen csoportosan elkövetett garázdaság, valamint hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás, amely akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A vendégek 1-0-ás győzelmét hozó találkozó után a helyi szimpatizánsok megpróbáltak verekedést provokálni a rivális táborral, azonban a rendőrség határozott fellépése ezt meghiúsította. A diósgyőriek ezt követően a rendfenntartókra támadtak, és a csata Miskolc belvárosában folytatódott.

Kődobálásban három rendőr könnyebb fejsérülést szenvedett, egyet pedig nyílt szárkapocscsont-töréssel szállítottak kórházba. Hat szurkoló is megsérült, egyikük állapota súlyos, nem életveszélyes.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft