Klaudia
-3 °C
3 °C

Újabb pozitív doppingeset az olasz futballban

MTI
2004.11.09. 09:45
Az Olasz Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy a labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Venezia paraguayi játékosának pozitív eredményt hozott a doppingtesztje.

A Claudio David Vargas Villalbától október 4-én levett mintában - melyet a svájci Lausanne-ban vizsgáltak - nandrolon nyomaira bukkantak az ellenőrök.

Az ügy érdekessége, hogy a 19 éves középpályás éppen eltiltását tölti, ugyanis egy augusztus 14-ei kupamérkőzés után szintén ellenőrizték, s akkor a teszt norandroszteront mutatott ki.

Kérdés, hogy ezúttal mennyi időre tiltják el a vétkes futballistát, hiszen a FIFA nemrég megbüntette az olasz szövetséget (FIGC), mivel az túl enyhén bírálta el a hasonló eseteket.

A FIGC az elmúlt szezonban öt hónapra csökkentette Manuele Blasi féléves, illetve Mohamed Kallon nyolchónapos eltiltását, pedig a FIFA szabályzata szerint lebukás esetén legalább fél évre kell száműzni a futballistát. A Juventus középpályásnak szervezetében - aki még az AC Parma színeiben produkált pozitív eredményt -, norandroszteront találtak, míg az AS Monaco Sierra Leone-i csatára még az Internazionale játékosaként nandrolonnal bukott meg.