Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Maradona hazatér karácsonyra

MTI
2004.12.06. 11:10
A kokainfüggőséggel kezelt Diego Maradona, az argentinok élő labdarúgó legendája a karácsonyi ünnepek idejére elhagyta a rehabilitációját végző kubai intézetet és hazatért.

A 44 éves sztárt - aki több mint két hónap elteltével utazott el ismét Argentínába - volt felesége és két lánya várta a Buenos Aires-i repülőtéren.

Maradona még november elején kijelentette, megszabadult kokainfüggőségétől, ám továbbra is részt vesz kezeléseken. Mint mondta, teljes gyógyulását követően sportkommentátorként vagy utánpótlásedzőként szeretne dolgozni, emellett drogprevenciós programokban kíván közreműködni.

A klasszis 2000 óta a karibi szigetországban élt - hivatalosan elvonókúrán vett részt -, majd miután hazatért, idén április 18-án súlyos szív- illetve légzési panaszokkal került be egy Buenos Aires-i klinika intenzív osztályára, ahol tizenkét napon át kezelték. Ezután saját felelősségére távozott, rövid idő elteltével azonban újra kórházba került, majd családja unszolására egy drogbetegekkel foglalkozó intézetbe vonult. Végül aztán szeptemberben tért vissza Kubába.