Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

A télen nem igazol új játékost a M.U.

MTI
2004.12.08. 09:57
David Gill főigazgató ismét leszögezte: a Manchester United nem igazol új labdarúgót a január 1-jén kezdődő téli átigazolási időszakban.

Az angol klub egyik legfőbb vezetője korábban már többször kijelentette, hogy csak akkor kerülhet új játékos a kerethez, ha valaki távozik is, mert Wayne Rooney megszerzésével kiürült az erre a célra elkülönített pénzügyi keret. Utóbbit, most nem ismételte meg a főigazgató.

"Elégedettek vagyunk a mostani csapattal. Mindenkinek magabiztosságot ad, hogy teljes és minden poszton kiváló futballistákat felvonultató a keretünk" - mondta Gill.

Az elmúlt hetekben számos pletyka érintette az MU-t, a kapus Tim Howard, valamint Phil Neville és Ryan Giggs távozásáról jelentek meg hírek.

A július 31-én zárult pénzügyi évben az MU adózás előtti nyeresége 27,9 millió font volt, ez 30 százalékkal kevesebb a 12 hónappal korábbi profitnál. Rooney 27 milliós megvételét a következő évben számítják be a pénzügyi mérlegbe.

A csapat óriási népszerűségét jellemzi, hogy a becslések szerint világszerte 75 millióan vallják magukat Manchester United-drukkernek, közülük Európában 23, míg Ázsiában 40,7 millióan.