Alfréd
-3 °C
3 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Összeveszett edzőjével az Ajax sztárja

MTI
2004.12.09. 16:56
Rafael van der Vaart, az Ajax Amsterdam és a holland labdarúgás egyik legnagyobb tehetsége összeveszett Ronald Koemannal, amiért a vezetőedző a Bayern München elleni 2-2-re végződött Bajnokok Ligája összecsapás előtt a bal szélre szerette volna állítani őt.

A 21 éves futballista nem akart eleget tenni edzője kérésének, amiért a Koeman a cserepadra ültette. Van der Vaart végül a 75. percben lépett pályára.

"A pálya közepén szeretek játszani, a szélen egyszerűen nem érzem jól magam. Az edzőm hozott egy döntést, de remélem hogy a hétvégi Vitesse elleni találkozón már ismét ott lehetek a kezdők között" - mondta a fiatal játékos, aki tettével a csapatkapitányi karszalagot is elvesztette, amit a cseh Tomas Galasek "örökölt".

Az elmúlt hónapokban az Ajax Amsterdam viszonylag gyengén szerepel hazája bajnokságában, amiért Koeman néhány radikális lépésre szánta el magát: van der Vaart mellett olyan játékosokat ültetett a kispadra, mint a holland válogatottban alapembernek számító Johnny Heitinga, Wesley Sneijder, Nigel de Jong, valamint a belga Wesley Sonck.