Valér
4 °C
8 °C

Júniusban búcsúzik a libériai aranylabdás

MTI
2004.12.22. 09:24
Júniusban, Marseille-ben rendezik George Weah búcsúmeccsét, utána az egykori futballsztár a politikának szenteli az életét. A 38 éves klasszis megerősítette, hogy szeretne Libéria következő elnöke lenni.

"Nagyon sokan jelezték, hogy eljönnének a találkozóra, de sajnos nem tudok mindenkinek helyet szorítani a csapatban" - fogalmazott Weah.

Az már biztosra vehető, hogy ott lesz a pályán a múlt héten az Aranylabdát elnyerő ukrán Andrij Sevcsenko, az év labdarúgójává választott brazil Ronaldinho és a francia Thierry Henry, valamint az olasz Roberto Baggio és Paolo Maldini.

Weah három egykori edzőjét, Arsene Wengert, Luis Fernandezt és Fabio Capellót is meghívta a bemutatóra.

A júliusban az UNICEF jószolgálati nagyköveteként Arthur Ashe Bátorság-díjjal kitüntetett klasszis - aki megfordult az AC Milan, a Chelsea, a Manchester City és az Olympique Marseille csapatánál, és 1995-ben Európa és Afrika mellett a világ legjobb futballistájának választották - az elmúlt években rengeteget tett a háborúban szenvedő gyermekek sorsának jobbra fordításáért, és komoly szerepet vállalt az AIDS elleni küzdelemben.