Emőke
-4 °C
9 °C

A német tévében a futball volt az úr

MTI
2004.12.23. 11:11
Bár idén olimpiát is rendeztek, a sportszerető német tévénézők leginkább 2004-ben is a futballra voltak kíváncsiak - ez derül ki abból a nézettségi toplistából, amelyet most hoztak nyilvánosságra Hannoverben.

A tíz legnépszerűbb sportműsor közül kilenc labdarúgó-mérkőzés volt: a nyári, portugáliai Európa-bajnokság közvetítése abszolút sikert aratott annak ellenére is, hogy a Rudi Völler vezette válogatott már a csoportkör után búcsúzni kényszerült a tornától. A görög-portugál döntőt például 24,74 millióan látták élőben.

Az athéni játékok augusztus 13-i megnyitója a tizedik helyen szerénykedik a listán, erre "mindössze" 12,92 millióan kapcsoltak. Az ötkarikás esemény legtöbb figyelmet vonzó versenye nagy meglepetésre nem úszó- vagy atlétikai finálé volt, hanem egy lovasviadal: a német díjugrató válogatott első helyet érő produkciójára 8,2 millióan voltak kíváncsiak. Kis szépséghiba, hogy doppingolás miatt valószínűleg elveszik az aranyérmet a csapattól.

Az év nagy tévés vesztese egyértelműen a Forma-1 lett Németországban: míg tavaly négy futam szerepelt a top tízben, a bahreini viadal révén idén már csak egy 18. hely jutott a gyorsasági világbajnokságnak. Ezt a versenyt 11,34 millióan látták.