Géza
-12 °C
-4 °C

Henry az év francia focistája

MTI
2004.12.27. 16:09
A várakozásoknak megfelelően Thierry Henryt, az Arsenal támadóját választották az év legjobb francia labdarúgójának. A 27 éves csatárfenoménnak idén ez "csak" az első ilyen jellegű győzelme, hiszen az Aranylabda-szavazáson negyedik, míg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) voksolásán a második helyet szerezte meg.

Pedig a világ-és Európa-bajnok futballista ebben az esztendőben is kiemelkedően játszott: vezérletével az Arsenal veretlenül nyerte meg a bajnokságot, a mostani idényben pedig a második helyen áll úgy, hogy tizenhat találatával Henry magasan vezeti a Premier League góllövőlistáját. Az ágyúsok azonban idén sem nyerték meg a Bajnokok Ligáját, noha évek óta a sorozat egyik legnagyobb esélyesének számítanak, és a támadó a válogatottal sem jutott sokáig a portugáliai Eb-n.

A csatár 2000 és 2003 után harmadszor érdemelte ki hazájában ezt az elismerést, amelyet az Aranylabda sorsáról is dönteni hivatott France Football magazin ítél oda. A második helyen Ludovic Giuly, az AS Monaco, majd az FC Barcelona középpályása, a harmadikon pedig Fabien Barthez, az Olympique Marseille hálóőre végzett.