Sára, Márió
2 °C
6 °C

A Stuttgart Lehmannt akarja

MTI
2005.01.10. 11:26
Matthias Sammer, a VfB Stuttgart vezetőedzője szívesen venné, ha klubja leszerződtetné az Arsenal cserepadra szorult német kapusát, Jens Lehmannt.

Azt azért gyorsan jelezte a tréner, hogy a leigazolásra csak akkor kerülhet sor, ha csapatának első számú hálóőre, Timo Hildebrand nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését. Ennek ugyanakkor nagy a valószínűsége, hiszen a 26 éves kapus a Szabics Imrét is foglalkoztató egyesület vezetőségének több szerződéstervezetét visszautasította már.

"Nagyon jó képességűnek tartom Lehmannt. Tudom, mire számíthatok vele kapcsolatban. Biztos vagyok benne, hogy nem elégedett a jelenlegi londoni helyzetével. Ha Timo elhagy minket, ő lehet a megoldás" - mondta Sammer az Arsenal kapusáról, akivel egyébként nagyon jóban van, korábban ugyanis, még a Borussia Dortmundnál játékosként csapattársak voltak.

Lehmann sokáig a londoni alakulat kezdő kapusa volt, ám sorozatos bakijai miatt a cserepadra szorult. Pedig éppen mostanában lenne fontos neki, hogy állandó játéklehetőséget kapjon, hiszen a 2006-os hazai rendezésű világbajnokságra a német válogatott első számú hálóőrévé akar előlépni.