Mátyás
-6 °C
1 °C
Alpesi sí
Percről Percre

Komoly büntetésre számíthat az Atletico Madrid

MTI
2005.01.11. 11:38
Komoly büntetésre számíthat a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Atlético Madrid együttese, amelynek szurkolói a Real Madrid ellen 3-0-ra elbukott városi derbin rasszista jelzőkkel illették Roberto Carlost, a vendégek brazil védőjét.

A hazai pályán szereplő Atlético fanatikusainak egy része szinte végig sértegette az apró termetű futballistát, amiért a játékvezető a rendezőkhöz fordult, akik a hangosbemondón keresztül próbálták "megfékezni" a gyalázkodókat.

"Ennek hatására még hangosabbak lettek a drukkerek" - mondta Alfonso Perez Burrull, a mérkőzés bírája, aki jelentésében is megemlítette a szurkolók botrányos viselkedését.

"Tartjuk magunkat korábbi ígéretünkhöz, vagyis rendkívül kemény büntetéseket szabunk ki azokra a klubokra, amelyeknél ehhez hasonló megnyilvánulásokat tapasztalunk. Nem lenne jó, ha állandósulna ez a helyzet Spanyolországban" - áll a szövetség közleményében, amely arra utal, hogy az elmúlt néhány hónapban elszaporodtak az ilyesféle incidensek az országban.

A Spanyolország-Anglia "barátságos" mérkőzésen - amelyet a hazaiak 1-0-ra megnyertek - a madridi szurkolók Ashley Cole-t (Arsenal) és Shaun Wright-Phillipset (Manchester City) inzultálták, míg a november 23-án a Real Madrid-Bayer Leverkusen Bajnokok Ligája összecsapáson a vendégek brazil védőpárosát, Juan és Roque Juniort "találta meg" a Santiago Bernabeu közönsége.

Az Atléticóra minden bizonnyal pénzbüntetés vár, de az illetékesek szerint az is elképzelhető, hogy több találkozóra bezárják a Vicente Calderon-stadiont.