Piroska
-1 °C
5 °C

Totti távozhat a Romából

MTI
2005.01.15. 13:32
Elképzelhető, hogy szerződésének 2006-os lejárta előtt távozik az AS Romától a csapatkapitány Francesco Totti, miután csütörtökön saját szurkolói inzultálták a labdarúgó Olasz Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.

Az 5-1-es vendégsikerrel végződött sienai mérkőzést - amely a Roma továbbjutását hozta - nézőtéri rendbontás miatt félbe kellett szakítani: a fővárosiak a 35. percben Dellasz és Totti góljaival már 2-0-ra vezettek, amikor fanatikusaik füstbombákat kezdtek hajigálni a játéktérre. Válaszul a hazai ultrák is bevetették pirotechnikai arzenáljukat. A játékvezető az öltözőbe parancsolta a csapatokat, s a találkozó csak hetven perc elteltével folytatódhatott.

A megvadult római híveket csitítani akaró Tottit kifütyülték, és palackokkal dobálták meg. "Eszembe fog jutni ez a szégyen, amikor a nyáron döntök a folytatásról. Nem értem, nem érdemlem meg, és nem fogadom el ezt a viselkedést!" - jelentette ki a huszonnyolc éves középpályás, akit korábban a Real Madrid, az AC Milan és az Internazionale is megkörnyékezett.