Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C
Jászapáti Petra
ma 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Már a rendőrség is figyelmeztette a marakodó Wengert és Fergusont

BBC
2005.01.19. 14:11
Az egymással rendszeresen parázs nyilatkozatcsatákat vívó Arsenal-edző, Arsene Wenger és a Manchester United menedzsere, Alex Ferguson közti legutóbbi "háború" odáig fajult, hogy most már a rendőrség is nyugalomra intette a feleket. "Sir Alex" nemrégiben felelevenítette a két csapat novemberi meccsén történt botrányos jeleneteket és azt állította, hogy a londoniakat irányító francia szakember meg akarta ütni őt. Wenger sem hagyta ennyiben a beszólást, hazájában egy tévének azt mondta, "Ferguson már nem a régi. Elvesztette a realitásérzékét és ezzel együtt a hitelét is."

Az angol futballszövetség (FA) aggódva az acsarkodás következményeitől, már figyelmeztette a két trénert, de most egy rendőrségi elöljáró is szót kért az ügyben, tekintettel a két csapat február 1-i találkozójára. Az islingtoni rendőrség vezetője, Barry Norman - aki felelős a Highbury meccsek alatti biztosításáért - azt mondta, "a meccs előtt minden olyan tevékenységet be kell szüntetni, ami növelheti a szurkolók közötti ellenségeskedést".

Két hét múlva Highburyben száznyolcvan rendőr teljesít majd szolgálatot, kétszer annyi, mint egy átlagos bajnokin. Fergusont a két együttes október végi meccsén állítólag pizzával fejbe dobták az Old Trafford öltözőfolyosóján. Azután a két edző napokig szidta és vádolta a másikat. Az év végére elcsendesedett a "párharc", de most újult erővel folytatódott.