Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Horvát kormánygarancia a magyarokkal közös foci Eb-re

MTI
2005.01.20. 15:08
A horvát kormány garanciát adott az ország labdarúgó-szövetségének, hogy a magyarokkal közösen pályázzon a 2012-es Európa-bajnokság megrendezésére. Az ilyen jellegű kezességvállalás az egyik szükséges feltétele a rendezésnek. A magyar kormány még nem adott garanciát a kandidálás kapcsán.

A horvátok négy városban kívánják megtartani a mérkőzéseket: Zágráb, Split, Varasd, Rijeka és Eszék pályázik a helyekre.

"Nagyon boldog vagyok, hogy a horvát kormány áldását adta az Eb kandidálásra. Információim szerint a magyar kormány is hamarosan lépni fog" - mondta az MTI megkeresésére Bozóky Imre, a magyar szövetség elnöke.

A pályázati szándékot legkésőbb január 31-ig jelezni kell, az európai szövetség (UEFA) ezt követően küldi ki a jelentkezőknek a részletes rendezési feltételeket. Megfelelő számú jelentkezés esetén az UEFA novemberben szűkíti háromra a jelentkezők sorát, és 2006 decemberében dönt a helyszínről.

Eddig a magyarok és a horvátok mellett Olaszország, Görögország, valamint Lengyelország Ukrajnával közösen jelezte, érdekli a 2012-es, 16 csapatos kontinenstorna megrendezése. A 2008-as Eb-nek Ausztria és Svájc lesz a házigazdája.