Benedek
-4 °C
5 °C

Romario nem hagyta abba, visszatért a Vascóhoz

MTI
2005.01.22. 15:54
Újabb fejezettel bővül a brazil világbajnok Romario már eddig is fordulatokban bővelkedő futballpályafutása, ugyanis a Vasco da Gamához szerződött.

Noha a 39 éves csatár decemberben már állítólag a visszavonulását fontolgatta, mégis aláírt három hónapra a riói egyesülethez, ahol profi karrierje 1985-ben elkezdődött.

Romario szerződését októberben bontotta fel a Fluminense, azóta klub nélkül állt. Brazil együttesek mellett megfordult többek között a PSV Eindhovenben, az FC Valenciában és az FC Barcelonában is.

A 95-ször eredményes Pelé mögött 70 találattal a brazil válogatottban a második legtöbb gólt szerző Romario egyik terve szerint 2005 második felében gálamérkőzésen kíván elbúcsúzni hazai szurkolóitól. Elképzelése szerint a Vasco da Gama és a Flamengo találkozna egymással a riói Maracana-stadionban, ő pedig mindkét csapatban játszana egy-egy félidőt.

Az ellentmondásos megítélésű klasszis 1994-ben érte el a legnagyobb sikerét, amikor a nemzeti csapattal az Egyesült Államokban rendezett világbajnokságon aranyérmet szerzett, valamint a FIFA-szavazáson a világ legjobbjává választották.