Ágnes
-1 °C
2 °C

Románia mégis rendezne futball-Eb-t

MTI
2005.01.25. 17:20
Alig több mint két hónappal azután, hogy elvetette a Magyarországgal közös pályázat lehetőségét, Románia mégis érdeklődik a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezése iránt. "Levélben értesítettük az UEFA-t arról, hogy megkezdtük a jelentkezés előkészítését" - közölte Cristian Bivolaru, a szövetség főtitkár-helyettese, említést sem téve a korábban felmerült hiányosságokról.

Novemberben Mircea Sandu, a futballszövetség elnöke azzal indokolta a visszalépést, hogy az infrastruktúra nem megfelelő, és egyelőre megoldhatatlan problémát jelentene az alkalmas stadionok, utak, szállodák és repülőterek kiépítése.

A 2012-es torna lebonyolítására több más érdeklődő mellett Magyarország is tervezi a jelentkezését, de az még nem dőlt el, hogy egyedül vagy Horvátországgal pályázna. Az említetteken kívül eddig Olaszország, Görögország, valamint Lengyelország Ukrajnával közösen jelezte, érdekli a 2012-es, tizenhat csapatos kontinenstorna megrendezése, de a cseheket is lehetséges jelentkezők között említik. A kandidálási szándékot legkésőbb január 31-ig jelezni kell, az UEFA ezt követően küldi ki a jelentkezőknek a részletes rendezési feltételeket. Megfelelő érdeklődés esetén az UEFA novemberben szűkíti háromra a jelentkezők sorát, és 2006 decemberében dönt a helyszínről.

A négy év múlva sorra kerülő kontinentális futballeseménynek - amelyre Magyarország egyedül jelentkezett - Ausztria és Svájc adhat otthont.