Donát
-4 °C
2 °C
Kékesi Márton
vasárnap 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Német gálameccs a szökőár áldozatainak megsegítésére

Index, MTI
2005.01.26. 12:15
Kedd este a gelsenkircheni Arena AufSchalkéban összecsapott a német válogatott és a Bundesligában játszó külföldiek All Star-csapata. A meccsen, amely 2-2-es döntetlenre végződött, nem a futball játszotta a főszerepet, mivel a gála bevételével a december 26-i délkelet-ázsiai természeti katasztrófa károsultjainak kívántak segíteni. "A gondolataink ma este Délkelet-Ázsiában járnak" - mondta Jürgen Klinsmann, a Nationalelf kapitánya. A meccsen a válogatott és a szurkolók által kiválasztott, Bundesliga-légiósokból álló gárda csapott össze 52 ezer néző előtt. A német szövetség és liga 4,6 millió eurós bevételre számít a találkozó kapcsán. A gelsenkircheni találkozó bevételét elsősorban a Bande Acehben található kórház újjáépítésére szánják. Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány és együttese 200 ezer eurót ajánlott fel. A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött.

Németország - Bundesliga-Allstars 2-2 (2-1)
g: Schneider (26.), Asamoah (30.), illetve Makaay (28.), Mintal (50.)
Németország: Kahn (Lehmann, a szünetben) - Hinkel (Owomoyela, a szünetben), Mertesacker (Friedrich, a szünetben), Wörns (Fahrenhorst, a szünetben), Pander - Frings (Ernst, a szünetben) - Schneider (Borowski, a szünetben), Engelhardt, Ballack ( Schweinsteiger, a szünetben) - Asamoah (Klose, a szünetben), Kuranyi (Podolski, a szünetben)
Bundesliga-Allstars: Warmuz (Juric, a szünetben) - Ümit (Stalteri, a szünetben), Ismael (Lúcio, a szünetben), Van Buyten (Bordon, a szünetben), Simunic (Kobiasvili, a szünetben) - Meira (N. Kovac, a szünetben), Babic (Salihamidzic, a szünetben), Hleb (Lincoln, a szünetben), Marcelinho (Zé Roberto, a szünetben) - Krzynówek (Mintal, a szünetben) - Makaay (Aílton, a szünetben)