Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Beismerte bűnösségét a bundázó német futballbíró

MTI
2005.01.27. 14:58
Elismerte bűnösségét Robert Hoyzer német futballbíró, akit azzal gyanúsítottak: öt mérkőzésen is úgy dirigált, hogy saját sportfogadásait juttassa előnyhöz.

"A sajtóban megjelent vádak igazak. Mélyen megbántam, amit tettem, ezért elnézést kérek a Német Labdarúgó Szövetségtől, kollégáimtól és a futball szerelmeseitől egyaránt" - nyilatkozta Hoyzer, aki a másodosztályú Essen-1. FC Köln - utóbbi Tököli Attila együttese - és Ahlen-Burghausen, a harmadosztályból pedig a Paderborn-Chemnitz, a Braunschweig-St. Pauli és a Wuppertal-Werder Bremen amatőr találkozókon bíráskodott úgy, hogy saját fogadásait a "helyes útra terelje".

A jogászok jelenleg azt vizsgálják, hogy indítható-e büntetőjogi eljárás a sípmester ellen. A Stern című magazin korábban arról számolt be, hogy a bírónak horvát maffiakapcsolatai is vannak.

Az ügy kapcsán még szerdán megszólalt a német belügyminiszter, Otto Schily is: "Mindössze ötszáz nap van hátra a világbajnokságig, így nem engedhetjük meg, hogy ilyen esetek árnyékolják be a felkészülést. Mihamarabb fel kell göngyölíteni ezt az esetet."