Gusztáv
-4 °C
1 °C

Gyorssegély a ZTE labdarúgócsapatának

Index
2005.01.27. 15:44
Az elmúlt években jelentős, mintegy 450 millió forintos adósságot halmozott föl a zalaegerszegi futballklub vezetése. Az E.ON Hungaria Rt. megállapodást kötött a focicsapatot működtető ZTE FC Rt.-vel az éves szponzorációs támogatáson felül egy azonnali segítségnyújtásról, amellyel lehetővé válik, hogy az eredményes munkát végző edző Gellei Imre és a sikeres játékhoz szükséges futballisták a ZTE-nél maradjanak, illetve esetlegesen új játékosok kerüljenek a klubhoz.

Konrad Kreuzer az E.ON Hungaria Rt. Igazgatóságának elnöke úgy véli, hogy a hiányzó összegeket nem egyedül, hanem a városi önkormányzattal és a többi szponzorral közösen kell előteremteni.

A gyorssegély ténye egyben kifejezi az E.ON vezetőjének azon véleményét, hogy a ZTE mostani 3. helyezése a bajnokságban a jelen helyzetben sikernek számít. Ugyanakkor meg kell teremteni a jövőbeni még eredményesebb szereplés pénzügyi, gazdasági feltételeit, a hosszú távú működtetés lehetőségét.

A gyorssegély nyújtásához viszont garanciákat kér a cég arra nézve, hogy a támogatás a megfelelő helyre jusson el, vagyis a sikeresen működő szakmai stáb és a játékosok megtartását szolgálja.

Az Igazgatóság elnöke bízik abban, hogy az érdekeltek összefogásával, egy új gazdálkodási struktúra kialakításával, és lényegesen nagyobb gazdálkodási fegyelemmel a problémák megoldhatók lesznek.