Piroska
-2 °C
5 °C

Film készül Di Stefano elrablásáról

MTI
2005.01.29. 09:40
Filmet forgatnak Caracasban Alfredo Di Stefano, minden idők egyik legnagyobb labdarúgója 1963-ban Venezuelában történt elrablásáról.

A Real Madrid argentin születésű karmesterét annak idején egy szélsőbaloldali gerillaszervezet rabolta el a csapat venezuelai túrája során és tartotta fogságban 70 órán át, hogy felhívják a figyelmet Romulo Betancourt elnök kormányának túlkapásaira. A filmet, amelynek címe Nagyapám elrabolta Di Stefanót, a spanyol Borjas Manso rendezi. Mint Paul del Rio, a futballsztár elrablásában részt vevő egykori lázadó az El Mundo című venezuelai napilapnak elmondta, a film egyike annak az öt rövidfilmnek, amelyet a spanyol közszolgálati televízió készít a Real Madrid-alapítvány támogatásával.

A ma 79 éves Di Stefano a Real első aranykorszakának volt kiemelkedő játékosa, többek között Puskás Ferenc, Miguel Munoz, Francisco Gento és Raymond Kopa csapattársa. Kétszer, 1957-ben és 1959-ben tüntették ki Aranylabdával, a fehér mezesekkel ötször nyerte el a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, 1956 és 1960 között. Nyolcszor nyert a madridiakkal spanyol bajnokságot, 1954 és 1958 között pedig ötször lett Spanyolország gólkirálya.