Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Megújul a Vasas Pasaréti úti sporttelepe

MTI
2005.02.01. 13:35
A Vasas Sport Club Pasaréti úti kiemelt sportövezetében egymilliárd forintot fordít sportberuházásokra a következő tíz évben az MKB Euroleasing Rt.

A kisebbedő állami szerepvállalás, a létesítmények - a Vasas-elnök, Markovits László minősítése szerint - szörnyű állapota, a szponzorok-mecénások mielőbbi fellelése együttesen sarkallta arra a piros-kék klub irányítóit, hogy a tulajdonos államtól átvegyék a vagyonkezelői jogot. Az angyalföldiek másfél éves tárgyalássorozat eredményeként, jelképes, egyforintos összegért kapták meg 49 évre a létesítményt. A vagyonkezelői jog gyakorlatilag tulajdonosi jogosultságot biztosít a Vasas számára, az érintett ingatlanokkal saját maga rendelkezhet, jóllehet azokat nem adhatja el, zálogjoggal nem terhelheti meg, haszonélvezetet nem alapíthat rájuk.

A fejlesztések első lépéseként - ötven-ötven százalékos részesedéssel - a két fél Vasas-Pasarét Kft. néven közös céget alapított azzal a céllal, hogy kizárólag sportberuházásokat valósít meg és működtet Pasaréten. Az MKB Euroleasing vállalta, hogy 10 év alatt 1 milliárd forintot fordít az 58 ezer négyzetméteres Pasaréti úti sportövezetre, s a munkálatok már a következő hetekben megkezdődnek.

Hamarosan - a kölcsönös remények szerint május végére - végeznek a mintegy 350-400 millióba kerülő első ütemmel, amelynek eredményeként nagyméretű műfüves futballpálya, streetballpálya és - a jelenlegi teniszcsarnok helyén - kosárlabdázásra alkalmas csarnok születik. Négy hónap alatt felújítják a hat teniszpályát is, majd a második-harmadik ütem céljai között új vívóterem kialakítása, új csarnok és fedett tanuszoda megépítése is szerepel.

Elsősorban arra törekednek a cég vezetői, hogy Pasaréti úti fejlesztésekkel egy gyermek- és szabadidősportos központ jöjjön létre az ifjabb korosztály folyamatos foglalkoztatására, miközben a sportcentrum változatlanul otthona marad a Vasas SC több szakosztályának is.