Konrád
8 °C
26 °C

Hetvenhétmillió eurót költöttek a télen az angol klubok

MTI
2005.02.02. 09:43
Az angol labdarúgó Premier League csapatai összesen körülbelül 77 millió eurót költöttek új játékosokra a téli átigazolási időszakban.

A legköltekezőbb a Newcastle United, a Tottenham Hotspur és az FC Liverpool volt, ezek a klubok a kiadások mintegy felét, azaz 38 milliót "vállaltak magukra".

A legdrágább szerzemény a jelenleg sérült francia Jean Alain Boumsong volt: a Newcastle 11,6 milliót fizetett a Glasgow Rangersnek a válogatott védőért. A játékos egyébként csupán a szezon kezdetén igazolt Skóciába az Auxerre-től, új egyesülete tehát jó boltot csinált vele.

A legszenzációsabb szigetországi szerződést az FC Liverpoolnak sikerült megkötnie, amely a Bajnokok Ligája előző kiírásának gólkirályát, Fernando Morientest szerezte meg a Real Madridtól 9 millióért.

A három "nagyágyú", azaz a bajnok Arsenal, a listavezető Chelsea, valamint a Manchester United visszafogott volt ebben az időszakban: utóbbi egyetlen futballistát sem igazolt, az Arsenal és a Chelsea pedig egyaránt csupán egy-egy játékossal erősödött.