Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Pontokat vonhatnak le a Chelsea-től

Index, MTI
2005.02.07. 13:08
Az Angol Futballszövetség vizsgálatot indít Ashley Cole múlt heti megkeresése miatt. A Chelsea azt mondta, hajlandók részt venni a vizsgálatban, de egyúttal figyelmeztetett is: helytelen lenne további kommentálása az ügynek a nyomozás lezárultáig.

"A bizottság tegnapi ülésén egy formális vizsgálat lefolytatásáról határozott, mert a Chelsea lehetséges, hogy megsértette a K3-as szabályt, ugyanis a megkeresett játékosnak szerződése volt egy másik klubbal." - olvasható a szervezet internetes oldalán.

A szabály úgy rendelkezik, hogy ha egy játékosnak élő szerződése van, akkor az ajánlattevő csapat köteles először a klubbal megbeszélést folytatni, utána tárgyalhat csak a kiszemelt játékossal. A nyomozás azért indítják, mert feltehetőleg a Chelsea az Arsenal megkerülésével ült asztal mellé a Cole-lal.

A Chelsea az utóbbi napok tárgyalása során biztosította a bizottságot, hogy teljes mértékben partner lesz és segíti a vizsgálat sikeres lefolytatását. Az angol média úgy értesült, hogy tíz napppal ezelőtt Jose Mourinho a csapat vezetőedzője találkozott Ashley Cole-lal egy londoni hotelban. Ezt az állítást a Chelsea nem erősítette meg.

Ha azonban kiderül, hogy szabálytalan volt a játékos megkeresése: akár pontokat is vonhatnak le a jelenleg első helyen álló csapattól. Ennek leginkább a Manchester United hívei örülhetnének, hiszen a hétvégi pontcsökkenés után ezzel megközelíthető távolságba kerülhetnének Fergusson fiai.