György
14 °C
24 °C

A Liverpool ragaszkodik Gerrardhoz

MTI
2005.02.07. 13:19
Ha Steven Gerrard az FC Liverpool labdarúgója maradni akar, még világcsúcsot jelentő összegért sem lesz eladó. Ezt Rick Parry, a nagy múltú angol klub főigazgatója jelentette ki.

"Steve minden pénznél többet ér. Ő az FC Liverpool jövője. Ezért harminc-, negyven- vagy ötvenmillió fontért sem eladó, elutasítjuk az ajánlatokat. De ez csak akkor érvényes, ha maradni akar, mert erővel nem tarthatjuk itt" - mondta a Vörösök vezetője.

Parry most elismerte, hogy Fernando Morientes januári szerződtetése előtt a tárgyalásokon a Real Madrid elővásárlási jogot kért a rendkívüli munkabírású Gerrardra. A liverpooliak elutasították a spanyolok kívánságát.

A középpályás 2003 novemberében négy évre szóló megállapodást kötött addigi klubjával, az FC Liverpoollal. Azóta viszont már jelezte: nem tölti ki a szerződését, ha csapata nem lesz sikeres. Az FC Liverpool a Ligakupa fináléjában a Chelsea-vel, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Bayer Leverkusennel találkozik, vagyis elvben két trófeát hódíthat el az év első felében.

"Lehet, hogy már ezen a nyáron ajánlatot kapunk, de az is elképzelhető, hogy nem. Szeretnénk, ha Steven nálunk maradna. Ugyanakkor elég realisták vagyunk, s tiszteljük is a labdarúgót, mint ahogy ő is bennünket, hogy tudjuk, az ő szava lesz a döntő" - jegyezte meg Parry.

Az egyik angol bulvárlap úgy tudja, hogy a főigazgató hiába reménykedik, ugyanis a klasszis már döntött. Eszerint Gerrard elutasítja a Chelsea megkeresését, s csaknem 30 millió fontért a nyártól a Real Madrid játékosa lesz.