Géza
-12 °C
-4 °C
Jégkorong
ma 15:45

A rendőrség és Roberto Carlos a rasszizmus ellen

MTI
2005.03.02. 11:40
A spanyol rendőrség négy Real Madrid szurkolót letartóztatott, akik csapatuk múlt keddi, Juventus elleni labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzése után súlyosan bántalmaztak két színes bőrű amerikai diákot.

A nyomozás során bizonyossá vált, hogy a drukkerek bőrszínük miatt verték meg az 1-0-ás hazai sikerrel zárult találkozót követően a Madridban tanuló fiatalokat, akiket az eset után kórházba kellett szállítani. A rendőrök keresik a négy letartóztatott ötödik tettestársát.

A fajgyűlölet ellen nem csak a rendőrök léptek fel: Roberto Carlos, a Real Madrid brazil védője egy sajtótájékoztatón arra szólította fel a futballszurkolókat, hogy vessenek véget az utóbbi időben egyre gyakoribbá váló rasszista bekiabálásoknak.

"Sajnálatos, hogy egy olyan országban, mint Spanyolország mérkőzést kell félbeszakítani ilyen magatartás miatt. Ez már csak azért is rendkívül szomorú, mert ebben a bajnokságban nagyon sok színes bőrű játszik" - méltatlankodott a világbajnok labdarúgó annak kapcsán, hogy a bírónak az ő sértegetése miatt néhány percre fel kellett függesztenie a játékot a Deportivo La Coruna és a Real Madrid szombati találkozóján. Valahányszor labdához ért, rasszista megnyilvánulások hallatszottak a nézőtérről.