Klaudia
-4 °C
2 °C

Gondok közepette reménykedő a Békéscsaba edzője

MTI
2005.03.02. 15:36
Dajka László, a Békéscsaba labdarúgócsapatának vezetőedzője kijelentette: március 11-én éjfélig ad még esélyt arra, hogy a többségi tulajdonos törlessze a felhalmozott adósságokat.

"Magam sem tudom, ellenkező esetben milyen hangulatú lesz a nyitómérkőzés, s hogy velem vagy nélkülem áll ki a csapat" - mondta a volt válogatott csatár.

Dajka azt is elmondta, hogy a rendkívül nehéz helyzet ellenére - a klub négy hónapnyi bérrel tartozik a csapatnak - játékosai becsülettel készülnek.

Öt labdarúgó, Balog Zsolt, Udvari Szabolcs, Simon Attila, Matkó Zsolt és Kovács Norbert is befizette - kölcsönöket felvéve - az eljáráshoz szükséges 250 ezer forintot és szintén feljelentette az Előre FC Kft.-t a ligánál - ugyancsak szerződésszegés címen. Tárgyalásuk csütörtökön lesz.

Tavaly októberében megszállta a rendőrség a Békéscsabai Előre FC Kórház utcai székházát egy feljelentés nyomán. A Nemzeti Nyomozó Iroda hosszas vizsgálódás után karácsony előtt beidézte Kerekes I. Györgynét, a klub ügyvezető igazgatóját adócsalás gyanújával. Az eddigi adatok szerint 32 millió forint személyi jövedelemadó előleget, egészségügyi biztosítást és nyugdíjbiztosítást nem fizetett be a klub az államkasszába, az összeg még változhat. A labdarúgókkal ugyan aláírattak papírokat, miszerint felvették a pénzt, de ebből - a kihallgatási jegyzőkönyve szerint - nem láttak egy fillért sem.

Az Előre FC főtulajdonosa, Darko Canadic ellen bírósági ügy van folyamatban: 300 millió forintos sikkasztással, csalással, hűtlen kezeléssel, engedély nélküli pénzügyi tevékenységgel, vesztegetéssel és okirat-hamisítással terhelt a vád az úgynevezett Allied Investment-ügyben, amelynek másodrendű vádlottja az üzletember.