Emőke
-4 °C
9 °C

Nincs ítélet Bognár-ügyben

MTI
2005.03.03. 13:50
A Soproni Városi Bíróság csütörtökön nem hozott ítéletet a Matáv FC Sopron labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője és klubigazgatója, Bognár György ügyében, ugyanis úgy döntött, hogy április 7-én újabb tárgyalásra kerül sor.

Ennek oka, hogy a szakértői vizsgálat, s a szakember által bankkártyával felvett összegekről készült kivonatok között 900 ezer forint eltérés mutatkozik. Ezért ismételt adó- és könyvszakértői vizsgálatot rendelt el az ügyben eljáró bíró.

A MATÁV Futball Sportszolgáltató Kft. 2003 nyarán azért jelentette fel Bognárt, mert nem kezdte meg az általa okozott kár megtérítésére vonatkozó részletfizetést.

A Matáv-Sopron 2002-ben befektetőt keresett, hogy elindulhasson az élvonalban, ezért ezzel a feladattal egy céget bízott meg. Bognár úgy látta, ez nem hoz eredményt, ezért szóban megegyezett a klubot üzemeltető gazdasági társaság felügyelő bizottságával, hogy a megbízott cégnek biztosított feltételekkel ő is megpróbál befektetőt szerezni.

A tréner szerint az ő közreműködésének köszönhetően vállalt szerepet Antók Zoltán, és lett 20 százalékos tulajdonosa a sportvállalkozásnak. Bognár úgy vélte, a megoldás "tető alá hozásával" a szóbeli megállapodás értelmében 15 millió forint jutalék járt neki, s ennek előlegeként vett fel a klubtól 10,4 millió forintot, ami tételesen kimutatható az egyesület könyvelésében.