Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Maradona elhagyta a kórházat

MTI
2005.03.10. 08:44
Elhagyta a kórházat Diego Maradona: az argentin futball-legendán vasárnap a kolumbiai Cartagenában lévő Medihelp klinikán étvágyának csökkentése, ezáltal a súlyleadás elősegítése érdekében gyomorszűkítő műtétet hajtottak végre.

A mindössze 167 cm magas szupersztár már-már kórosan elhízott: amikor befeküdt a kórházba, a mérleg 122 kilogrammot mutatott.

Maradona neve profi pályafutásának bejezése után sem került le a pletykalapok címoldaláról: a kábítószer rabjává lett, és folyamatos botrányok zajlottak körülötte. Kokainfüggőségétől egy kubai klinikán próbált több alkalommal is megszabadulni, a terápia azonban nem volt igazán sikeres, a volt sztár újra és újra visszaesett. Testsúlya eközben folyamatosan növekedett, az argentinok imádott Diegója óriási pocakot eresztett és szinte a felismerhetetlenségig elhízott. Tavaly áprilisban szívproblémákkal és légzési rendellenességekkel az egyik Buenos Aires-i kórház intenzív osztályára is be kellett szállítani.

Az 1986-os mexikói világbajnokságon győztes csapat vezéregyéniségének állítása szerint november elején megszabadult kokainfüggőségétől, ám továbbra is aláveti magát kezeléseknek. Mint mondta, teljes gyógyulását követően sportkommentátorként vagy utánpótlásedzőként szeretne dolgozni, emellett drogprevenciós programokban kíván közreműködni.

A gyomorszűkítő műtétnek a gyomor és a vékonybél kapacitáscsökkentése révén étvágymérséklő hatása van. A nem túl régóta alkalmazott eljárás erősen elhízott emberek esetében általában eredményesen járul hozzá a testsúly jelentős mértékű csökkentéséhez.