Gusztáv
-4 °C
1 °C

A Chelsea edzőjét megbüntették vádaskodásaiért

MTI
2005.03.10. 18:09
Az Angol Labdarúgó Szövetség 5000 fontos bírsággal sújtotta Jose Mourinhót, aki burkoltan, de egyértelműen részlehajlással vádolta meg Neale Barry játékvezetőt a január 12-én 0-0-ás eredménnyel zárult Chelsea-Manchester United Liga Kupa-elődöntő után. A portugál tréner emellett szigorú feddésben is részesült.

Mourinho úgy vélte, a bíró az első félidőt követően gyanús beszélgetést folytatott a vendégek szakmai irányítójával, Sir Alex Fergusonnal. A portugál tréner hozzátette: a második félidőben már a vendégeknek kedvezett Barry.

"Remélem, hogy egyszer én is hatvanéves leszek, s már két évtizede tevékenykedem majd ebben az országban. Addigra mindenkit megismerhetek, s akkor már mindenki tisztel majd engem. Remélem, hogy egy nap majd én is olyan tekintéllyel rendelkezem majd, hogy reszketnek tőlem az emberek" - mondta akkor Fergusonra utalva a portugál szakember.

Érdekesség, hogy a 0-0-ás eredménnyel zárult elődöntő lefújása után az angol kommentárok szerint Neale Barry inkább a Chelsea-nek kedvezett, két büntetőgyanús szituációban is továbbot intett a hazaiak kapuja előtt.