Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Raúl távozna Madridból, csakhogy segítse a Realt

MTI
2005.03.16. 15:29
Raúl, a Real Madrid csatárcsillaga bejelentette: kész elhagyni az együttest, ha ezzel segítheti a krízisben lévő fővárosi klubot.

"Imádom Madridot. Ez a klub az életem. Éppen ezért bármilyen áldozatra kész vagyok érte. Amióta itt játszom, nem volt rá példa, hogy két egymást követő szezonban ne nyerjünk semmit. Ha az együttes felemelkedéséhez távoznom kell, megteszem" - nyilatkozta a 27 éves futballista, aki 17 évesen debütált a királyi klub színeiben.

A Real Madrid ebben a szezonban szinte már biztosan trófea nélkül marad, hiszen a Bajnokok Ligájából és a spanyol kupából is kiesett az együttes, a bajnokságban pedig 11 pontos hátránnyal követi a listavezető, ősi rivális FC Barcelonát.

Florentino Perez klubelnök szerdán látogatást tett a csapat edzésén, majd nyilatkozott Raúllal kapcsolatban is, igaz, arról nem tett említést, hogy milyen sorsot szánnak a régóta gödörben lévő csatárnak.

"Raúl kivételes képességű játékos, ő a csapatunk kapitánya. Egyike a klubtörténet legfontosabb játékosainak, az is marad. Tizenegy hónappal ezelőtt mindenki azt mondta, hogy mi rendelkezünk a világ legjobb labdarúgóival, s a klub számára most is ők a legkiválóbbak. Büszkék vagyunk rájuk" - mondta Perez.