Gerzson
-3 °C
3 °C
Kékesi Márton
ma 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Elindult az UEFA fegyelmi eljárása a Chelsea ellen

BBC
2005.03.22. 09:39
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megindította a fegyelmi eljárást a Chelsea edzője Jose Mourinho és két segítője ellen.

Az UEFA kivizsgálta az angol csapat állítását, mely szerint Frank Rijkaard a Barcelona trénere a bírói öltözőben volt a két csapat Bajnokok Ligája első mérkőzésének szünetében. Mourinho tovább ment ennél és részlehajlással vádolta a svéd bírót. Mind a játékvezető Anders Frisk - aki közben folytonos fenyegetései miatt visszavonult -, mind Rijkaard visszautasította a vádakat.

Ezután Volker Roth az UEFA játékvezetői testületének vezetője a futball ellenségének nevezte Mourinhót.

A Chelsea-t, Mourinhót és két segítőjét (Steve Clarke másodedzőt és Les Miles biztonsági főnöt) azzal vádolják, hogy szégyenbe hozta a futballt. Az állításuk "helytelen és megalapozatlan" volt, áll az UEFA közleményében. "A Chelsea elmérgesedett és negatív légkört teremtett és nyomást gyakorol a játékvezetői vezetésre." - olvasható továbbá.

A Chelsea-t március 31-én hallgatják meg, akkorra várható döntés is. A klub egyébként pénzbírságra számíthat, mivel az ominózus találkozó második félidejére késve érkezetek ki a focisták, ráadásul Mourinho nem adott nyilatkozatot a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

A lehetséges szankciók közt van még az enyhébb büntetés: a figyelmeztetés, de akár az eredmény törlése, a mérkőzés újrajátszása, vagy a csapat kizárása a sorozatból is.