Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Beckenbauer elvállalná az UEFA elnöki posztját

MTI
2005.03.23. 15:15
Franz Beckenbauer komolyan fontolgatja, hogy elfogadja a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) pénteki felkérését és harcba száll az európai szövetség (UEFA) elnöki posztjáért.

"Életem során sosem riadtam vissza a kihívásoktól. Megtisztel a német szövetség felkérése, és már csak azért is szívesen vállalnám a jelölést, mert itthonról és külföldről egyaránt rengeteg biztatást kaptam ezzel kapcsolatban" - mondta a játékosként (1974) és edzőként (1990) is világbajnoki címet szerzett Beckenbauer.

Az 59 éves Császár ugyanakkor hozzátette, végleges válasza előtt még egyeztetni fog Lennart Johanssonnal, az UEFA jelenlegi irányítójával, és csak abban az esetben vállalja az indulást, amennyiben az 1990 óta elnök svéd sportvezető nem kíván továbbra is a posztján maradni.

Johansson mandátuma 2006-ban jár le, ám elképzelhető, hogy csak 2007-ben tartják a választást, amennyiben az UEFA áprilisi huszonegyediki tallinni kongresszusán elfogadják a nemzetközi szövetség (FIFA) erre irányuló kérését.

"A világbajnokság miatt magam is egyetértek a javaslattal, ezzel elkerülhető lenne, hogy ez a nagyszerű esemény a választási harc színterévé váljon" - mondta el véleményét Beckenbauer.

A múlt héten a franciák futball-legendája, Michel Platini is jelezte: szívesen betöltené az UEFA vezető pozícióját.