György
14 °C
24 °C

Az U21-es labdarúgó-válogatott megverte Bulgáriát

Mai Nap
2005.03.29. 17:18
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 1-0-ás győzelmet aratott Dunaújvárosban az Európa-bajnoki selejtező 8. csoportjában, így Róth Antal szövetségi edző öt mérkőzésen 9 pontot szerzett, s ezzel a második helyről várja a folytatást.

U21-es Európa-bajnoki selejtező, 8. csoport: Magyarország-Bulgária 1-0 (0-0)
Dunaújváros, 1300 néző, v.: Paixao (portugál)
gólszerző: Magasföldi (53.)
sárga lap: Bank (43.), Vadócz (63.), Vanczák (74.), illetve Rangelov (81.)

Magyarország:
Fülöp - Balogh, Regedei, Vanczák, Takács - Czvitkovics, Bank (Sándor a szünetben), Vadócz, Józsi (Tőzsér 71.) - Magasföldi (Máté 78.), Feczesin

Bulgária:
E. Petrov - Milanov, Dmitrov, Zanev, Venkov - Palankov, I. Sztojanov, Domovsijszki (Jurukov 72.), Rangelov - Zlatinov (Hazurov 59.), Boskov (Vargov 59.)

Alacsony színvonalú játékot hozott az első félidő, a magyar és a bolgár csapat rendkívül sok hibával bosszantotta a csendesen szemlélődő közönséget.

A szünet után élénkebb lett az iram, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, s Vadócz szép megoldását követően a fehérvári Magasföldi József vezetéshez juttatta a hazaiakat. Ezután a bolgárok nagyobb tempóra váltottak, de Róth Antal gárdája némi szerencsével megtartotta előnyét.

"Az eredménnyel elégedett vagyok, a játékkal nem. Játékosaim begörcsöltek a téttől, sőt a gól után a megbeszélt taktikát sem valósították meg, ezért módosítani kellett a szerkezeten. A helyzetek alapján azonban így is megérdemelt győzelmet arattunk. A folytatás azonban természetesen nehéz lesz, most hoztuk a kötelezőt" - értékelt Róth Antal.

A magyar válogatott legközelebb június 3-án Izlandon lép pályára.