Gusztáv
-4 °C
1 °C

Tovább fogyatkozik a békéscsabai focicsapat játékosállománya

MTI
2005.03.31. 15:25
Újabb két békéscsabai labdarúgó vált szabadon igazolhatóvá, miután a liga elfogadta a Funk Zoltán és Paróczai Sándor által beadott keresetet.

Ezzel tovább fogyatkozott a viharsarki együttes létszáma: a 23 szerződtetett futballista közül már nyolcan távozhatnak, illetve távoztak. Közülük egyedül a kapus Matkó Zsolt vár a pénzére. A megmaradt tizenhat játékos közül további három labdarúgó szándékozik feljelenteni a klubját, heten pedig nem európai uniós állampolgárok, a szabályok értelmében közülük csak ötöt lehet benevezni egy találkozóra.

A játékosok elvándorlása mellett az edző személye is problémát okozhat a csapatnak, hiszen Dajka László távozása után Jakab Péter irányítja a tréningeket, de ő csak A-licenccel rendelkezik, ezzel egy idényben négyszer ülhet le a kispadra, a limitet a hétvégi, Budapest Honvéd elleni bajnokin éri majd el. A békéscsabai vezetők a sok gond ellenére még bizakodnak, hogy a szombati mérkőzést meg tudják rendezni, ha máshogy nem, kiegészítik a csapatot ifjúságiakkal.

A klub alkalmazottai immár öt hónapja nem kapták meg pénzüket. Darko Canadic tulajdonos újabb és újabb határidőket jelölt meg, azonban kifizetésre még egyszer sem került sor.