Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Szabadlábon a börtönbüntetésre ítélt birminghami labdarúgó

BBC
2005.04.01. 13:48
Jermaine Pennantot a Birmingham City játékosát jó magaviselet miatt kiengedték a börtönből. Még március elején ítélték el őt ittas vezetésért, visszaesőként három hónap letöltendő börtönbüntetésre. Súlyosbító körülményként értékelte a bíróság, hogy érvényes jogosítványa sem volt. Először még szóba kerül a fellebbezés lehetősége, ám ettől mégis elálltak.

Az Aresnaltól a tavalyi idény végén adták kölcsön a futballistát, aki reméli, hogy ha az edzője megfelelő formában talája, akkor ott lehet a csapatban a szombati Tottenham elleni bajnoki találkozón.

"Köszönöm mindenkinek, aki segített nekem ezt a nehéz időszakot átvészelnem, megkönnyebbülés ez számomra, most már a játékra tudok koncentrálni és végre újra edzhetek" - mondta a 22 éves angol.

A Birmingham City vezetőedzője kiállt focistája mellett már akkor, amikor jogerős lett az ítélet, most pedig örvend Pennant visszatérésének. "Örülünk, hogy Jermaine újra velünk van és remélem, hogy lezárult életének ez a szakasza" - nyilatkozott Steve Bruce.

Pennant kölcsönszerződése a nyáron jár le, de a két csapat közel jár a megállapodáshoz, hogy a fiatal jobbszélső állandó tagja legyen a City gárdájának.