Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Sáfár Szabolcs védi majd az Austria Wien kapuját az UEFA-ban

MTI
2005.04.04. 13:42
A csütörtöki és a jövő heti, AC Parma elleni UEFA Kupa-negyeddöntőben ismét Sáfár Szabolcs védi majd az Austria Wien hálóját, ugyanis az előző mérkőzésen a stabil kezdőnek számító horvát Joey Didulicát kiállították, így kétmeccses eltiltását tölti.

A 30 éves kapus az európai labdarúgó kupák negyeddöntőinek egyetlen magyar szereplője. A 14-szeres magyar válogatott Sáfár - aki már osztrák állampolgársággal is rendelkezik - a klub alacsonyabb osztályban szereplő tartalékgárdájában melegített a fellépésre.

"Az volt a fontos, hogy megőrizzem a meccsrutinomat, tehát nem bánom, hogy csak a kiscsapatban jutottam szóhoz. Készen állok a feladatra" - mondta Sáfár.

A játékos jónak látja együttese továbbjutási esélyeit. "A Parmának remek a védelme, de úgy vélem, hogy korábbi ellenfeleink között volt az olaszoknál jobb csapat is. Őket is elbúcsúztattuk, tehát most is joggal bízhatunk a sikerben" - fogalmazott.

Sáfár a mostani szezonban negyedszer védi majd a bécsiek hálóját UEFA Kupa-találkozón, s eddigi szereplései során még egyszer sem kapott ki a csapata.

Bár a magyar futballista szerződése a nyáron lejár, a jövőjéről egyelőre még nem akart nyilatkozni.