Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Szabadlábon a német bundabotrány egyik szereplője

MTI
2005.04.06. 16:59
A berlini államügyészség óvadék ellenében szabadlábra helyezte a közelmúltban kirobbant labdarúgó bundabotrány egyik gyanúsítottját, Dominik Marks játékvezetőt.

Az indoklás szerint nem áll fenn annak a közvetlen veszélye, hogy a bíró, akit a három ízben üzletszerűen, bűnszövetkezetben elkövetett csalással és pénzmosásra vonatkozó megbeszélés kísérletével gyanúsítanak, szökni próbálna. Ezzel együtt le kellett adnia a saját, illetve a feleségének az útlevelét.

A vesztegetési ügyben így csak ketten vannak őrizetben, mivel a főszereplő Robert Hoyzer játékvezetőt és egy 21 éves fiatalembert, aki a fővárosi Cafe King üzletvezetője volt, már korábban szabadlábra helyezték. A bárfőnök két fivére még a rács mögött van.

Hoyzer kihallgatásán azt állította, hogy a három testvér fogadásokkal mintegy négymillió eurós haszonra tett szert.

A berlini ügyészség összesen 25 személy - köztük 14 játékos és négy játékvezető - ellen folytat nyomozást. A gyanú szerint legalább tíz, főleg alacsonyabb osztályú labdarúgó-találkozók végeredményét befolyásolták. Azok a bírók, akik bizonyíthatóan csaltak, örökös eltiltásra és komoly pénzbüntetésre számíthatnak.