Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Dida nem fújta volna le a milánói BL-derbit

MTI
2005.04.14. 16:45
Dida, az AC Milan labdarúgócsapatának kapusa úgy véli, hogy Markus Merk bírónak nem kellett volna lefújnia a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében rendezett milánói derbit.

"Félelem? Nem igazán féltem kedden, noha a jobb vállamat eltalálták egy görögtűzzel az Internazionale szurkolói. Sokkal jobban féltem tavaly májusban, amikor az AS Roma volt az ellenfelünk a San Siróban. Azon a bajnokin egy petárda a közvetlen közelemben robbant fel, mégsem vetettek véget a találkozónak" - mondta a brazil hálóőr.

Dida szerint gyorsan el kellett volna távolítani a pályára bedobott pirotechnikai eszközöket, majd folytathatták volna az összecsapást.

Az AC Milan a múlt heti első mérkőzésen 2-0-ra nyert a városi rivális ellen, s a visszavágón is 1-0-ra vezetett, amikor a játékvezető a 73. percben félbeszakította a meccset, miután az Inter szélsőséges drukkerei görögtűzzel árasztották el a pályát, s az egyik ráadásul eltalálta a Milan kapusát. Ekkor a csapatok bevonultak az öltözőbe, majd 25 perccel később folytatták a játékot, ám az önmagukról megfeledkezett szurkolók ismét dobálni kezdtek, így Merk lefújta az összecsapást.

Az AC Milan hivatalosan még nem elődöntős, az európai szövetség fegyelmi bizottsága pénteken dönt a botrányos milánói derbi ügyében.