Valér
4 °C
8 °C

A Sopron jutott a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe

Index
2005.04.19. 22:42
Az első elődöntő után, a Matáv Sopron együttese jutott be a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe. Pintér Attila együttese már a találkozó 8. percében előnybe került, de a 21. percben a fővárosi együttes egy pazar góllal egyenlíteni tudott. A folytatásban hiába akadt mindkét gárda előtt több lehetőség, a rendes játékidőben nem született már gól.

A ráadásban aztán ismét a hazaiak kerültek előnybe, de tíz perccel később Budovinszky 30 méteres szabadrúgás góljával ismét egyenlített a Honvéd. Újabb két perc elteltével aztán Bárányos megszerezte csapat harmadik találatát. A hátralévő időben a Honvéd mindenet megtett az egyenlítésért, de a lefújás előtt nem sokkal még Lazic is betalált, így a hazaiak magabiztosan jutottak a döntőbe.

A tavalyi döntős így idén az elődöntőben búcsúzott, míg a soproniak a város futballjának eddigi legnagyobb sikerét érték el a döntőbe kerüléssel. Érdekesség még, hogy a Sopron kispadján az a Pintér Attila ül, aki tavaly megnyerte a kupát a Ferencvárossal. A másik elődöntőt (BKV Előre - Ferencváros) szerdán rendezik.

Magyar Kupa, elődöntő:
Matáv Sopron - Kispest Honvéd 4-2
Sopron, 3500 néző, vezette: Szarka

Gólszerzők: Szekeres (8.), Csordás (97.), Bárányos (110.), Lazic (120.), ill. Kovács N. (21.), Budovinszky (108)

Sárga lap: Lazic (43.), Bagoly (55.), Herczeg (59.), Kozarek (95.), Budovinszky (115.)