Szilárda
0 °C
6 °C

UEFA-kupa: a Parma megóvja az elõdöntõt

MTI
2005.05.06. 14:26
Eldõlt, hogy a labdarúgó UEFA Kupa május 18-i, lisszaboni fináléjának egyik résztvevõje a saját pályáján szereplõ Sporting Lisboa lesz. Az azonban még nem biztos, hogy a végsõ sikerért a CSZKA Moszkvával mérkõzik, mert bár az orosz alakulat az elõdöntõben búcsúztatta az AC Parmát, az olaszok megóvják a moszkvai találkozót. Amennyiben Sporting-CSZKA döntõre kerül sor, új bajnokot avatnak a sorozatban.

Az orosz fõvárosban rendezett találkozó 20. percében egy pályára hajított petárda közvetlenül a kapus Luca Bucci mellett robbant fel, ezért - ápolást és néhány percnyi további védést követõen - le kellett cserélni. Luca Baraldi, a Parma ügyvezetõje bejelentette, hogy megóvják a mérkõzést.

"Bucci megpróbálta folytatni a találkozót, de hallási problémái és fejfájása miatt erre képtelen volt" - mondta Baraldi, hozzátéve, hogy a kapus a csapatorvossal egy moszkvai kórházban maradt. "Ez pontosan olyan eset, mint amikor Didát megdobták Milánóban." Az Internazionale-Milan összecsapás akkor félbeszakadt, s az UEFA 3-0-val a Milannak adta a mérkõzést.

"Természetesen sajnáljuk a történteket, de ez csak véletlen baleset volt. A szurkolóink évek óta erre a sikerre vártak, és egy kicsit jobban örültek a kelleténél" - nyilatkozott Valerij Gazzajev, a CSZKA vezetõedzõje a 3-0-ás gyõzelem és a továbbjutás kivívása után.

A másik elõdöntõs párharc, az AZ Alkmaar és a Sporting Lisboa összecsapása dráma körülmények között dõlt el, hiszen Miguel Garcia, a vendégek védõje a hosszabbítás ráadásában, a 122. percben szerezte a mindent eldöntõ találatot. Ez azt jelentette, hogy a portugál gárda 1964 után - amikor is az MTK-t gyõzte le a Kupagyõztesek Európa Kupájának fináléjában - lett ismét döntõs egy európai kupasorozatban.

"Életem legfontosabb gólja volt ez. Megmutattuk, hogy az utolsó utáni pillanatban is megéri küzdeni a gyõzelemért. Ezek után csak a végsõ siker lehet a célunk" - nyilatkozott a gólszerzõ.