Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Bővítenék a német futballbajnokságot

MTI
2005.05.10. 16:15
Franz Beckenbauer szerint érdemes komolyan venni a német labdarúgó Bundesliga élvonalának húszcsapatosra történő felduzzasztását.

"Az európai öt legnagyobb bajnokságból négyben 20 együttes szerepel. Ezek közül Németország rendelkezik a legnépesebb lakossággal, mégis megengedjük magunknak azt a luxust, hogy csak 18 klubot foglalkoztatunk. Pedig a nézők több futballt is elbírnának" - jelentette ki a jövő évi világbajnokság szervezőbizottságának az elnöke, aki egyben a bajnok Bayern München első embere is.

Érdekes, hogy a "Császár" éppen saját egyesületén belül talált ellenzőre, Felix Magath, a bajorok vezetőedzője ugyanis hevesen tiltakozott főnökének az ötlete ellen: "A válogatott játékosokat ennél jobban már nem lehet leterhelni. Ez az átszervezés többet ártana, mint használna."

Ami a szövetség álláspontját illeti, Theo Zwanziger elnök szerint a javaslat - amelyet eredetileg a másodosztályú Eintracht Frankfurt nyújtott be - nyitott fülekre talált.

"A kivitelezés viszont azzal is járna, hogy angol mintára több fordulót kellene hét közben lebonyolítani, vagy a téli és nyári szünet rövidülne meg" - tette hozzá.