Valér
4 °C
8 °C

Többségi tulajdonos lett Malcolm Glazer a Manchester Unitedben

MTI
2005.05.12. 17:22
Malcolm Glazer újabb, 28,7 százalékos részesedést szerzett, így a már meglévő 28,11 százaléknak köszönhetően többségi tulajdonos lett a Manchester United labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságban.

A Tampa Bay Buccaneers amerikaifutball-csapat tulajdonosa az elmúlt hónapokban kétszer akarta felvásárolni a részvények többségét, és ennek érdekében tulajdoni hányadát 28.11 százalékra emelte. A világ egyik legértékesebb klubjában két versenyló-tulajdonos, John Magnier és J. P. McManus rendelkezett a legnagyobb részesedéssel, 28,89 százalékkal, ezt szerezte most meg Glazer, legalábbis a mostani ügyletet bonyolító Red Football Ltd. csütörtöki bejelentése szerint.

Glazer tulajdonrésze így már bőven meghaladja az előírt 30 százalékot, így hamarosan bejelenti 790 millió fontos vásárlási igényét az MU-ra. A korlátlan hatalomhoz legalább 75,1 százalékos rész szükséges.

A szurkolók hónapok óta küzdenek az amerikai üzletember terve ellen, nagy kérdés, hogy miként reagálnak most. A csapat vasárnap Southamptonban játssza utolsó bajnokiját, jövő szombaton pedig Cardiffban szerepel az Arsenal elleni FA Kupa-döntőben. Könnyen elképzelhető, hogy valamelyik, vagy mindkét összecsapást akcióra használják fel a drukkerek.