Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

David Moyes az angol bajnokság legjobb szakvezetője

MTI
2005.05.17. 11:14
Az edzők szavazatai alapján David Moyest, az Everton trénerét választották az angol labdarúgó-bajnokság 2004/05-ös szezonjának legjobb szakvezetőjévé.

A 42 éves szakember a voksoláson azt a José Mourinhót előzte meg, aki a Chelsea-t 50 év után bajnoki címhez segítette, ráadásul a londoniak pontrekorddal végeztek a tabella élén. A harmadik helyen a Liverpoolt a Bajnokok Ligája május 25-i döntőjébe vezető spanyol edző, Rafael Benitez végzett.

Moyes már második alkalommal érdemelte ki az elismerést, miután a 2002/03-as idényben is az ő munkáját értékelték a legtöbbre. A tréner akkor márciusban a 15. helyen vette át a csapatot, és az utolsó fordulóig versenyben volt az UEFA Kupa-szereplésért, végül azonban "csak" a hetedik lett a gárda.

"A szezon kezdete előtt még azon gondolkoztam, hogy miként maradunk benn az első osztályban. A legjobb játékosaink elhagyták a csapatot, mégis szenzációsan szerepeltünk" - nyilatkozta a tréner.

A liverpooli együttesből a nyáron Wayne Rooney a Manchester Unitedhez távozott, míg a téli szünetben a dán Thomas Gravesen a Real Madridot választotta.

Az Everton nagy meglepetésre a Chelsea, az Arsenal és a Manchester United alkotta trió mögött a negyedik helyen végzett a bajnokságban, így a következő szezonban a Bajnokok Ligájában szerepelhet.